Labaradoodle

De labradoodle, staat bekend als een hypoallergeen ras, waardoor de hond geschikt zou zijn voor mensen die gevoelig zijn voor allergenen. Dit is echter niet geheel juist,  de labroodle is niet volledig allergeenvrij. U moet weten dat allergeenvrije honden niet bestaan, zelfs haarloze honden zijn dit niet. Daarnaast heeft een labradoodle erg veel onderhoud nodig, en moet eens in de 3 maanden naar de trimmer voor een trimbeurt, iets wat vaak niet aan nieuwe doodle-eigenaren verteld wordt.

De vacht van de labradoodle

De labradoodle staat bekend als een hond met een enkele of wolvacht.

Wat maakt deze hond zo speciaal, waardoor mensen minder overgevoelig reageren op hun vacht? De haren van de doodle groeien dicht op/naast elkaar, en haren die uitvallen blijven dus makkelijker in de vacht vastzitten. Hierdoor lijkt het net alsof  de hond helemaal niet verhaard, en zult u minder snel losse haren in uw huis vinden. En geen losse haren in huis betekent minder snel gevoelige reactie op de huidschilfers die met de haren meekomen.

De keerzijde van deze eigenschap is de zorg die aan vachtverzorging besteed moet worden, vooral in de overgangsfase van pup naar volwassenheid. Tussen de leeftijd van 10 en 15 maanden oud verwisselt de hond de puppyvacht met de volwassen vacht. Dit betekent dat simpelweg borstelen van de vacht met een eenvoudige puppyborstel in deze periode niet meer voldoet, maar dat u met professionele materialen aan de slag moet om dode haren te verwijderen. U zult merken dat regelmatig een bezoekje brengen bij een hondentrimmer geen overbodige luxe is. Doet u dit niet dan zal de vacht vervilten en klitten en moet uw doodle uiteindelijk kaal geschoren worden.

 Labradoodle het model

Ik vind dat u uw doodle nooit in poedelmodel hoort te laten knippen. Een labradoodle ís namelijk geen poedel, en hoort er dan ook niet uit te zien als een poedel.  De labradoodle wordt over het algemeen in standaard model geknipt, dit model staat de hond erg goed en ziet er mooi en sportief uit..

 vachtverzorging het bijhouden van uw labradoodle

wat voor hondenras je ook hebt, je hebt altijd te maken met vachtverzorging, de vacht van een labradoodle is zeer onderhoudgevoelig . U moet goed weten dat een labaradoodele om de 3 maanden naar de trimmer moet. Doe je dit niet dan is de kans erg groot dat de hond vervilt raakt en kaal moet worden geschoren . Als u de vacht van uw labradoodle mooi en verzorgd wilt houden, moet u de hond echt met grote regelmaat borstelen,

Wassen van de labradoodle:

Elke keer voor u de labradoodle wast, moet de hond zeker klitvrij zijn. Is de hond niet klitvrij, dan zult u merken dat de vacht na het wassen nog erger in de klit raakt en dan niet meer door kambaar is, met alle nare gevolgen.

U bent hier natuurlijk altijd welkom met elke soort Doodele.  Bidoodle .Goldendoodle. Cavapoo .Shih poo. Irish Doodele . En ga zo maar door.